Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Velkommen til denne side. Hypnosehuset Danmark er Danmarks mest søgte hypnoseskole. Vi har samtidig et stærkt, passioneret team at specialiserede hypnoterapeuter i Vejle som er klar til at hjælpe dig med din ønskede forandring. Læs mere herunder.

Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Med hypnoseterapi skal vi ikke bruge utallige sessioner for at hjælpe klienten til at opnå sine forandringer.

Forløbene med vores klienter strækker sig typisk over 1 – 5 sessioner.

Når hypnoseterapi er så effektivt til behandling af selv svære lidelser/problemstillinger som eksempelvis spiseforstyrrelser, angst og OCD, så er det bl.a. fordi at vi med denne terapiform når langt dybere, langt hurtigere.

Det gør vi fordi vi ikke kun arbejder med vores bevidste, analytiske sind, som man typisk gør ved almindelig samtaleterapi.

Hypnoseterapi, i den form som vi anvender i klinikken og som vi underviser i på skolen, er en meget dybdegående form for terapi sammenlignet med traditionel samtaleterapi.

Vi arbejder med årsagerne fremfor symptomerne. 
Vi arbejder med de følelser som der er i uorden “bevidst eller ubevidst. Det kan være angst, frygt, vrede, skyld og skam-følelse. Vi arbejder med de overbevisninger, som klienten har skabt igennem sit liv og som er med til at skabe spiseforstyrrelsen, angsten eller OCD´en.

Hypnose defineres på forskellige måder. Bl.a. som en tilstand hvor hjernebølgerne svinger på alfa / theta niveau. Her er du meget afslappet men dog opmærksom og dit sind er åbent. Når hjernen arbejder på dette niveau, er dit bevidste/kritiske sind ikke dominerende som det er i beta tilstand. Den kritiske faktor, den analyserende og logisk tænkende del, er lettere at omgås. Du er i trance – en hypnotisk tilstand. Det er i denne tilstand din underbevidsthed er åben for positive forslag og forandring. Det er denne tilstand, vi som hypnoterapeuter arbejder i når vi laver hypnose og hypnoterapi med vores klienter.

 

Hypnose er en tilstand af øget opmærksomhed og fokusering

Formålet med hypnose er, at lade det bevidste sind træde til side. Således kan suggestioner lettere blive accepteret af det underbevidste sind, uden at blive ændret.

Modtager en klient eksempelvis forslaget: “Du spiser sundt og i de mængder din krop reelt har behov for” vil underbevidstheden i alfa/theta niveau høre og acceptere dette forslag, som det er blevet sagt. Den normale reaktion af vores bevidste sind vil derimod muligvis være: “Det kan du ikke gøre, du har jo prøvet så mange gange før og har fejlet”.

 

Hvad kan hypnose bruges til?

Så hypnose og hypnoterapi handler i høj grad om, at ændre de fejlagtige overbevisninger, vi igennem livet har skabt os, til nye positive og hensigtsmæssige overbevisninger.

Det kan sagtens være, at de overbevisninger vi har skabt os igennem livet har gjort noget godt for os på et givent tidspunkt – men at de ikke længere er brugbare og relevante eller støttende i vores liv.
Men højst sandsynligt er overbevisningerne fejlagtige. De er blevet skabt, i sin tid, af en del af os, der ønskede at beskytte os eller havde et andet formål med den adfærd den bidrog med.
Det kan f.eks. være kvinden der vejer 150 kilo der, under hypnoterapien, erfarer at hun har skabt sig en fejlagtig overbevisning, da hun i sin tid er blevet udsat for overgreb. Derefter er klienten begyndt at spise for at gøre sig tyk og ikke-attraktiv for at beskytte sig mod yderligere overgreb.

I hypnoterapien kan vi, som hypnoterapeuter, hjælpe klienten til at ændre denne overbevisning hun måtte have skabt omkring sig selv eller omverdenen, til en ny positiv og livgivende overbevisning. Vi kan bearbejde de traumatiske oplevelser, neutralisere negative følelser og på denne måde hjælpe klienten til at “genoprette balancen” i hendes system således klienten igen får det godt.

Nogle af de temaer vi som veluddannede hypnoterapeuter har stor succes med at hjælpe vores klienter med kan være:
– Angstproblematikker
– Stress
– Jalousi
– OCD / tvangstanker
– Selværd og selvtillid
– Trikotillomani, Emetofobi og andre tvangshandlinger, tanker og fobier.
– Rygestop
– Vægttab og sukkerafhængighed
– Spiseforstyrrelser
– Traumebehandling

Dette er blot for at nævne  lidt at vores kompetenceområder. Du er naturligvis meget velkommen til at kontakte os hvis du har en udfordring der ikke lige er nævnt her. Vær ikke genert eller flov over din problemstilling. Vi har hørt det meste 🙂 og hjælper også gerne dig.

Ønsker du hypnose og hypnoterapi i Vejle kan du klikke her, så åbner siden til vores klinik i Vejle som hedder Hypnoseterapi Vejle

På vores uddannelse har vi uddannet alt lige fra læger, en forsker, psykologer og hjerneskadekoordinatorer til reddere, akupunktører, lærere, pædagoger, zoneterapeuter og mange, mange flere fagområder. 

Vil du også lære effektive redskaber og teknikker til at skabe dybdegående og varig forandring i andre menneskers liv?

Så er uddannelsen til Professionel Certificeret Hypnotisør og Hypnoterapeut hos Hypnosehuset Danmark bestemt noget for dig!

Behandling af spiseforstyrrelser

Tilgangen til behandlingen af spiseforstyrrelser er ALTAFGØRENDE for om klienten opnår succesfuld og vedblivende forandring. Og noget af det vigtigste når man arbejder med klienter med spiseforstyrrelser er, at man IKKE arbejder med spiseforstyrrelsen som en fjende der skal bekæmpes. Tværtimod. En spiseforstyrrelse er et symptom på, at noget andet i uorden. Og det er DET vi skal arbejde med. Dét, der er i uorden eller dét der er gået i stykker inde i klienten. Så vi ikke bare får hakket lidt af ukrudtsbladene væk men derimod arbejder med det grundlæggende. Med roden. Læs her anmeldelsen fra en glad far til en 12 årig pige som, efter et længere behandlingsforløb med konventionel behandling, fik hjælp hos os med ganske få sessioner. 💪 Det er dygtige Ellen som var terapeuten for pigen her. Ellen er den terapeut hos Hypnosehuset Danmark som arbejder med klienter med spiseforstyrrelser. Det er hendes speciale. Og det er det blandt andet fordi Ellen selv som ung havde en spiseforstyrrelse. Så hun ved hvordan det kan være og føles. Og hvordan man kan komme ud på den anden side og hvad der skal til. Og ikke mindst at det KAN lade sig gøre. 🌞 Ellen anvender de metoder som vores elever lærer på vores grunduddannelse og på vores overbygning. Du kan også lære, at hjælpe mennesker som denne klient. Kontakt os i dag hvad enten du ønsker terapi eller du ønsker at lære at arbejde som hypnoseterapeut med verdens bedste metoder til at skabe dyb og varig forandring for SÅ mange mennesker 🙏🙏💪

Bedre selvværd og selvtillid.

Hos os arbejder vi med - og underviser i årsagsbehandling. Vi hjælper klienten tilbage til sit kerne-jeg. Det "jeg" vi havde, inden vi begyndte at lukke ned for os selv med fejlagtige overbevisninger, begrænsninger og normer, som forhindrer os i at være vores fulde jeg.

Litteraturhenvisninger omkring hypnose og hypnoterapi

Wikipedia giver en historisk vinkel på hypnose

Læs mere omkring hypnose på den danske Wikipedia

Lægelig vinkel på hypnose

Hvis du søger en lægelig vinkel på Hypnose kan en interessant artikel findes på Netdoktor.dk. Læs omkring Hypnose her

Videnskab.dk omkring Hypnose

På videnskab.dk omtales Hypnose, set ud fra en videnskabelig vinkel og giver et indblik i en analytisk vinkel på hypnose. Se hele artiklen her