Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Velkommen til denne side. Hypnosehuset Danmark er Danmarks mest søgte hypnoseskole. Vi har samtidig et stærkt, passioneret team at specialiserede hypnoterapeuter i både Vejle og Aabenraa som er klar til at hjælpe dig med din ønskede forandring. Læs mere herunder.

Hvad er hypnose og hypnoterapi?

Hypnose og trance defineres på forskellige måder. Bl.a. som en tilstand hvor hjernebølgerne svinger på alfa / theta niveau. Her er du meget afslappet men dog opmærksom og dit sind er åbent. Når hjernen arbejder på dette niveau, er dit bevidste/kritiske sind ikke dominerende som det er i beta tilstand. Den kritiske faktor, den analyserende og logisk tænkende del, er lettere at omgås. Du er i trance – en hypnotisk tilstand. Det er i denne tilstand din underbevidsthed er åben for positive forslag og forandring. Det er denne tilstand, vi som hypnoterapeuter arbejder i når vi laver hypnose og hypnoterapi med vores klienter.

 

Hypnose er en tilstand af øget opmærksomhed og fokusering

Formålet med hypnose er, at lade det bevidste sind træde til side. Således kan suggestioner lettere blive accepteret af det underbevidste sind, uden at blive ændret.

Modtager en klient eksempelvis forslaget: “Du spiser sundt og i de mængder din krop reelt har behov for” vil underbevidstheden i alfa/theta niveau høre og acceptere dette forslag, som det er blevet sagt. Den normale reaktion af vores bevidste sind vil derimod muligvis være: “Det kan du ikke gøre, du har jo prøvet så mange gange før og har fejlet”.

Hvad kan hypnose bruges til?

Så hypnose og hypnoterapi handler i høj grad om, at ændre de fejlagtige overbevisninger, vi igennem livet har skabt os, til nye positive og hensigtsmæssige overbevisninger.

Det kan sagtens være, at de overbevisninger vi har skabt os igennem livet har gjort noget godt for os på et givent tidspunkt – men at de ikke længere er brugbare og relevante eller støttende i vores liv.
Men højst sandsynligt er overbevisningerne fejlagtige. De er blevet skabt, i sin tid, af en del af os, der ønskede at beskytte os eller havde et andet formål med den adfærd den bidrog med.
Det kan f.eks. være kvinden der vejer 150 kilo der, under hypnoterapien, erfarer at hun har skabt sig en fejlagtig overbevisning, da hun i sin tid er blevet udsat for overgreb. Derefter er klienten begyndt at spise for at gøre sig tyk og ikke-attraktiv for at beskytte sig mod yderligere overgreb.

I hypnoterapien kan vi, som hypnoterapeuter, hjælpe klienten til at ændre denne overbevisning hun måtte have skabt omkring sig selv eller omverdenen, til en ny positiv og livgivende overbevisning. Vi kan bearbejde de traumatiske oplevelser, neutralisere negative følelser og på denne måde hjælpe klienten til at “genoprette balancen” i hendes system således klienten igen får det godt.

Nogle af de temaer vi som veluddannede hypnoterapeuter har stor succes med at hjælpe vores klienter med kan være:
– Angstproblematikker
– Stress
– Jalousi
– OCD / tvangstanker
– Selværd og selvtillid
– Trikotillomani, Emetofobi og andre tvangshandlinger, tanker og fobier.
– Rygestop
– Vægttab og sukkerafhængighed
– Spiseforstyrrelser
– Traumebehandling

Dette er blot for at nævne  lidt at vores kompetenceområder. Du er naturligvis meget velkommen til at kontakte os hvis du har en udfordring der ikke lige er nævnt her. Vær ikke genert eller flov over din problemstilling. Vi har hørt det meste 🙂 og hjælper også gerne dig.

Ønsker du hypnose og hypnoterapi i Aabenraa kan du klikke her, så åbner siden til vores klinik i Aabenraa som hedder Hypnose Syd.

Ønsker du hypnose og hypnoterapi i Vejle kan du klikke her, så åbner siden til vores klinik i Vejle som hedder Hypnoseterapi Vejle

På vores uddannelse har vi uddannet alt lige fra læger, en forsker, psykologer og hjerneskadekoordinatorer til reddere, akupunktører, lærere, pædagoger, zoneterapeuter og mange, mange flere fagområder. Vil du også lære effektive redskaber og teknikker til at skabe dybdegående og varig forandring i andre menneskers liv?

Så er uddannelsen til Professionel Exam. certificeret Hypnotisør og Hypnoterapeut hos Hypnosehuset Danmark bestemt noget for dig!

Litteraturhenvisninger omkring hypnose og hypnoterapi

Wikipedia giver en historisk vinkel på hypnose

Læs mere omkring hypnose på den danske Wikipedia

Lægelig vinkel på hypnose

Hvis du søger en lægelig vinkel på Hypnose kan en interessant artikel findes på Netdoktor.dk. Læs omkring Hypnose her

Videnskab.dk omkring Hypnose

På videnskab.dk omtales Hypnose, set ud fra en videnskabelig vinkel og giver et indblik i en analytisk vinkel på hypnose. Se hele artiklen her